Riese und Müller

Reeds enkele jaren volgen we de fietsen van Riese und Müller nauw op en zijn er gesprekken tussen hen en ons. En nu (2017) zijn we zéér verheugd te kunnen melden dat de samenwerking een feit is en dat we de fietsen actief aanbieden in de winkel. De beslissing is er gekomen door volgende zaken:

  • wij hebben een aantal vrienden die met deze fietsen rijden en zéér tevreden zijn
  • wij vinden heel wat van onze geliefde technische onderdelen (Bosch motor, Rohloff, …) terug in de fietsen

De passie voor fietsen en innovaties samen met perfectionisme, domineren bij Riese und Müller. Het resultaat daarvan zijn tot in detail doordachte e-bikes, e-cargo-bikes en vouwfietsen van de hoogste kwaliteit, met de meest innovatieve technologie en een baanbrekend design. Met andere woorden, echt Duits ingenieursschap.

Elk model is een complete oplossing voor een bepaalde toepassing. Alleen op die manier krijgen hun fietsen de beste rijeigenschappen voor het grootste rijplezier. Uw tevredenheid is uiteindelijk de grootste stimulans.

 

ELEKTRISCHE FIETSEN

Riese und Müller heeft voornamelijk elektrische fietsen in het gamma. Deze fietsen zijn gemaakt met de grootste zorg en zijn enorm aanpasbaar (technisch en visueel) aan de eisen/wensen/gebruik van de fietser. Dus of je nu op zoek bent naar een stevige elektrische fiets om naar de markt te gaan en in de stad rond te rijden of een high speed e-bike waarmee je elke dag 100km naar je werk fietst, Riese und Müller heeft een oplossing.

Riese und Muller Charger

 

ELEKTRISCHE BAKFIETSEN / CAROBIKES

In 2017 heeft Riese und Müller naast de Load een tweede bakfiets in het gamma zitten. Beide fietsen hebben een Bosch-motor en kunnen verkregen worden in een 25km of 45km (high speed) versie. Ook voor de bak zijn er tal van eindmogelijkheden (cargo, kindvervoer, …). Dus ons eigen aanbod van bakfietsen / cargobikes krijgt er 2 bij.

 

VOUWFIETSEN

De Birdy is de enige fiets van Riese und Müller die niet elektrisch is. Deze vouwfiets is waarschijnlijk de meest comfortabele vouwfiets ter wereld waar je uren kan op fietsen op de meest oneffen ondergronden. Verwacht niet dat je de Birdy snel kan toe- en openvouwen zoals de Brompton (de enige echte VOUWfiets), maar de Birdy is een comfortabele fiets die je compact kan vervoeren. Leuk is dat de Birdy ook kan uitrusten met oa een Rohloff waardoor je compacte touring-/trekkingfiets krijgt.

Riese und Muller Birdy

 

TESTEN / PRIJZEN

Zoals steeds hebben we weer heel wat testfietsen staan, dus wil je kennismaken met de mooie fietsen van Riese und Müller, gewoon langskomen. Oh ja, vaak wordt er gedacht dat het dure fietsen zijn, maar dit komt omdat vaak de topmodellen/-configuraties getoond worden. Wij hebben onze selectie zo gemaakt dat ze binnen onze bestaande grenzen (€ 2500,00 – € 6000,00) zitten. Maar wie wil kan gerust een fiets van € 8000,00 configureren. 😉

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: