Ribcap, de plus muts

“Ribcap is geen helm, maar wel meer dan een gewone muts.” Met deze zin wist Nico van Ribcap ons te overtuigen van zijn product. Sinds het Zwitsers bedrijf in 2014 Belgische handen kwam, hebben ze hun politiek gewijzigd en zijn ze zich niet als alternatief voor de helm gaan positioneren, maar als een “plus muts” zoals ze het zo mooi in Nederland zeggen.

 

FILOSOFIE VAN RIBCAP

Ribcap gelooft sterk in het concept van mode en veiligheid. Beide worden steeds belangrijker. Alle Ribcaps worden gemaakt met stoffen van de hoogste kwaliteit, gecombineerd met onze unieke ingenaaide beschermpads.

ZACHTE BESCHERMING

Ribcap beschermt − niet zoals een helm, maar wel veel meer dan een gewone muts, dankzij de ingenaaide protectoren. Het binnenste van de muts bestaat uit zachte visco-elastische protectoren in plaats van uit een harde schaal.

In tegenstelling tot hard materiaal, dat bij een schok ofwel zijn vorm houdt, ofwel breekt, neemt het visco-elastische materiaal een andere vorm aan, waardoor het de energie van de schok kan absorberen. Dat is zachte bescherming.

VOUWBAAR, COMFORTABEL EN OPBERGBAAR

Omdat ze de beste stoffen gebruiken, zijn alle Ribcaps erg comfortabel om te dragen. Elke Ribcap kan gemakkelijk opgevouwen worden om op te bergen in je tas of in een kast. De Ribcap is een unieke, stijlvolle en beschermende muts, die kan dienen voor allerlei outdooractiviteiten, dankzij de ingenaaide beschermpads.

 

NIEUWE ONTWIKKELINGEN

Ribcap richt zich naast de traditionele “helmsporten” ook meer en meer op andere markten. Zo hebben ze al een baseballcap ontwikkeld, die dienst kan doen in heel wat balsporten zoals golf, baseball, …

Ook uit de zorgsector komt er veel belangstelling voor de Ribcap, omdat deze een modieuze oplossing (waar de medische wereld toch wat tekort schiet) biedt voor bescherming.

 

De Ribcaps zijn verkrijgbaar in onze #GinoBoutique.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: