Oostende is bezoekje waard

Station Oostende, oostende is bezoekje waardOOSTENDE IS BEZOEKJE WAARD

CNN is op zoek gegaan naar kleinere, rustige alternatieven voor grote steden in Europa. Volgens de website is Bristol het nieuwe Londen, Marseille het nieuwe Parijs en Oostende het nieuwe Brussel.

Voor wie het niet zo begrepen heeft op grote citytrips, stelt CNN een aantal alternatieven voor: kleinere bestemmingen die dezelfde sfeer uitademen als populaire Europese steden.

Zo is Bristol volgens CNN even hip als Londen, Marseille veel vriendelijker dan Parijs, Bologna even smakelijk als Rome en Utrecht even charmant als Amsterdam. Het alternatief voor Brussel is Oostende.

“Ver weg van de eurocraten die de Belgische hoofdstad overspoelen en het suikerzoete middeleeuwse Brugge heb je Oostende, goedkoper maar wel met lekkere brasseries en leuke bars’, schrijft CNN. ‘Buiten het seizoen is de vergane glorie somber maar ook helend, zoals ook soullegende Marvin Gaye ondervond toen hij er in de vroege jaren tachtig verbleef.” (Bron: De Standaard en CNN)

 

IN ZO’N LEUKE STAD HOORT EEN FIETSBOETIEK

De Standaard/Velotariër schreven vorige week een artikel over de “fietsenboetieks”. We waren zeer fier dat we deel uitmaken van het lijstje van mooie leuke fietswinkels die een bezoekje waard zijn.

“Zaakvoerder Tom Vanderhoeght was degene die mij het woord ‘fietsboetiek’ leerde kennen. Niet fietswinkel, boetiek dus. Groot gelijk. Een bezoekje duurt er sowieso langer dan de trein naar huis op je wil wachten – met plezier gemist trouwens.” (Bron: De Velotariër).

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: