Roetz

ROETZ: EEN MERK MET EEN MISSIE

Roetz is een jong fietsenmerk met een missie. We geloven dat het mogelijk is mooie, robuuste fietsen te maken en tegelijkertijd verspilling tegen te gaan. Een Roetz-Bike is een verantwoorde fiets. Om meerdere redenen.

 

HERGEBRUIK VAN ONDERDELEN

Jaarlijks worden in Nederland meer dan een miljoen fietsen verkocht. Dat is mooi, maar daar staat tegenover dat er evenveel fietsen worden weggegooid! Door zoveel mogelijk onderdelen her te gebruiken verkleinen we deze afvalberg.

 

NIEUWE MATERIALEN

Sommige onderdelen zijn niet herbruikbaar voor een Roetz-Bike. Ter vervanging zetten we zoveel mogelijk natuurlijke materialen in, zoals onze beukenhouten spatborden (FSC). Daarbij letten we op de herkomst om de schade voor mens en milieu te beperken.

 

SOCIALE ARBEID

De samenwerking met sociale werkplaatsen vormt de ruggegraat van Roetz-Bikes De medewerkers bij deze werkplaatsen leren een vak en werken met trots aan fietsen met een tweede leven.

 

HOOGWAARDIGE KWALITEIT

Een fiets is in onze ogen pas duurzaam als deze een lange levensduur heeft. Daarom maken we een robuuste fiets. Voor alle onderdelen geldt dat we kiezen voor A-merken en degelijke kwaliteit.

 
Meer info: nieuwsberichtenwww.roetz-bikes.com
 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: