Orbea

RACEFIETSEN UIT HET BASKENLAND

Na 57 weken te fietsen op woensdagavond (onze #GMR), was het tijd om (eindelijk) terug een racefiets in het gamma op te nemen. Vorig jaar kozen we voor het Finse Pelago voor de betere stalen klassieke koersfiets, maar we wilden meer en gingen op zoek naar een merk dat mooi past in onze filosofie. Zo kwamen we in het Baskenland terecht bij Orbea.

Het bedrijf Orbea bestaat al 175 jaar en maakt al 80 jaar fietsen, dus qua kennis zit dat snor. De passie die zo belangrijk is om tot een mooi afgewerkt product te komen, merk je overal en voel je vooral als je een Orbea-fiets in je handen hebt. Wij waren zeer onder de indruk van de eerste fietsen die bij ons binnenkwamen.

 

ALUMINIUM EN CARBON

We zijn eerlijk genoeg om te stellen dat we nooit de grote sportfietsenwinkel zullen zijn. Dus u vindt geen massa’s rijen koersfietsen en mountainbikes bij ons, maar een mooie selectie van zowel aluminium als carbon racefietsen. Deze selectie maakten we vooral op basis van onze eigen interesse/fietsplezier.

Orbea M30D

Tom koos voor zichzelf voor deze mooie Avant M30D. Deze kan uiteraard ook getest worden.

 

MOUNTAINBIKES

Orbea heeft ook zeer mooie mountainbikes, maar deze zal je niet actief in onze showroom vinden. Wij kiezen resoluut voor deze van idworx (waarvan we 3 testfietsen hebben), maar beseffen dat deze een bepaalde som vertegenwoordigen, dus ben je op zoek naar een mountainbike en komen deze van idworx niet in aanmerking, vraag ons gerust wat info over deze van Orbea.

 

ONZE ERVARINGEN

Sinds begin mei rijdt Tom met een Avant M30D. Dit is een fiets uit het Avant- of comfortgamma. Door de iets langere balhoofdbuis is de zitpositie iets comfortabeler. En laat nu net dat zijn wat wij en vele van onze klanten zoeken. We zijn uiteindelijk  niet allemaal Tom Boonen’s. Het is een Carbon OMP frame afgemonteerd met een Shimano 105 versnelling (zéér goede prijs-kwaliteitsverhouding) en hydraulische schijfremmen. Dit maakt dat de fiets heel licht oogt en vooral heel lekker rijdt en remt.

Op het eerste zicht lijken de oversized remgrepen (met hydraulisch reservoir) aan de grote kant, maar onze ervaring leert ons dat deze ideaal zijn om steun op te zoeken tijdens het fietsen.

Top fiets voor mijn gebruik! Shimano 105 is meer dan genoeg, carbon is lekker stijf en comfortabel, hydraulische remmen zijn zéér efficiënt en remmen zachter dan de velgversie, en natuurlijk de kleur (vrij te kiezen) is waanzinnig!!

Tom Vanderhoeght

Meer info: www.orbea.com

%d bloggers liken dit: