EarlyRider

SPHEROVELO

Een revolutionaire loopfiets voor kinderen van 1 tot 2 jaar!

Het concept is uniek: de Spherovelo ontwikkelt het evenwicht van 1-jarige kinderen op een veilige manier. Door het zeer lage zwaartepunt verdwijnt de vreesdrempel, en het kindje zit goed en stabiel tussen de twee bollen.

De spherovelo is evolutief: in het begin laat men de 2 wieltjes op de zijkant zitten, dan zit het kindje goed in evenwicht. Nadien neemt men die wieltjes weg, en dan wordt het een echt evenwichtsspel. Zo ontwikkelt het kind zachtjes z’n evenwicht,  maar ook zintuigen zoals zijzicht worden gestimuleerd, want de achterste bol draait in alle richtingen.

Dit is dus de eerste stap van het “drie-stappenplan” om te leren fietsen: Spherovelo – Earlyrider Loopfiets – gewone fiets zonder zijwieltjes.

 

EARLYRIDER: STOERE LOOPFIETS

Helemaal gebouwd uit vederlicht gepolierd berkenhout met FSC certificaat. De fiets gaat ver boven de opgelegde veiligheidsnormen in Europa en de VS. De wielen zijn uitgerust met echte banden, veiligheidsdopjes en gelagerde assen.
Er zijn 3 modellen: De Lite (1,5-4 jaar), de Classic (2-5 jaar) en de Evolution (3-6 jaar).

De compromisloze combinatie van hip design, topkwaliteit, ergonomie en veiligheid voor het kind resulteert in een prachtige, extra-lichte houten loopfiets. Van het ingebrande vlammendesign tot het geborduurde semi lederen zadeltje en retro style brede spaakwielen, het is allemaal standaard voorzien.

Het principe is gebaseerd op eeuwenoude technieken, maar aangepast aan de kwaliteitseisen van vandaag. De fiets zonder pedalen laat zelfs de allerkleinsten toe snel te gaan zitten en zich vooruit te duwen

Het gepatenteerde stuurpinsysteem kan zo ingesteld worden dat het stuurtje beperkt kan draaien, zodat het niet plots zou omslaan bij een verkeerde beweging. Maar al snel leert het kindje zich in evenwicht houden, en de voetjes iets langer van de grond te heffen. Daarbij worden bochten scherper en bewegingen vloeiender. Het zelfvertrouwen groeit, en zonder het te weten zet hij of zij hier de belangrijkste stappen naar de latere echte fiets.

De overstap kan later direct gebeuren, zonder beroep te moeten doen op zijwieltjes. Integendeel, hiermee zou je al het opgebouwde vertrouwen weer doen verdwijnen door een vals stabiliteitsgevoel te geven.

 

BELTER: DE EERSTE EARLYRIDER PEDAALFIETS

De fiets heet de Belter omdat EarlyRider gebruik heeft gemaakt van een nooit roestende riemaandrijving in plaats van een ketting.

Hiervoor zijn verschillende redenen – het is lichter, het is minder rommelig en het niet rekken en doorhangen en verliezen efficiëntie in vergelijking met een traditionele ketting.

 

Meer info: nieuwsberichtenwww.earlyrider.com

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: