Lezyne GPS – getest

LEZYNE GPS FIETSCOMPUTERS

Lezyne heeft vorig jaar haar assortiment uitgebreid met drie nieuwe fietscomputers met GPS. Op dit moment zijn er 3 modellen beschikbaar. De Mini GPS, Power GPS en Super GPS staan voor eenvoud en elegantie.

Lezyne-gps-miniVolgens Lezyne is het basismodel, de Lezyne Mini GPS, het kleinste fietscomputertje met GPS dat je ooit hebt gezien. Met 33,4 bij 50,8 bij 22,5 mm is hij niet veel groter dan een doosje Tic Tac’s en met slechts 30 gram is hij ook niet bepaald zwaar. Het semi-aanpasbare zwart-wit scherm is klein maar verrassend scherp. Het toont je tot drie dataschermen met achtergrondverlichting zodat je er ook in zonlicht of ’s avonds wat aan hebt. Als je niet van rommelen met knoppen houdt heeft de Mini GPS een auto-scrolling functie zodat je automatisch om en om de verschillende schermen te zien krijgt.

Het uitgebreidere model, de Lezyne Power GPS, is een maatje groter dan zijn kleine broertje en meet 46,5 bij 73,2 bij 27 mm. Hij weegt meer dan het dubbele, 76 gram, maar in ruil daarvoor heeft hij dan ook een stuk meer functies. Het scherm is dubbel zo groot en toont daardoor niet 3 maar 4 dataschermen. De accu is ook zwaarder en houdt het in dit model tot 22 uur uit. Ook het flashgeheugen is groter, de 128 mb slaan tot 200 uur ritdata op.

Lezyne-gps-mini-fullOok ingebouwd in dit Lezyne GPS model: Bluetooth Smart. Dat biedt je de mogelijkheid om je smartphone met iOS of Android te koppelen, zodat je geen gesprekken, mailtjes en berichtjes hoeft te missen. Dat kan via de Lezyne Ally app. Wat ook kan met deze verbinding, is het koppelen van hartslagmeters, krachtmeters en cadans/snelheidssensoren.

Door de grotere behuizing is er in de Power GPS ook ruimte voor een Glonass-ontvanger als ondersteuning van de standaard GPS-ontvanger zodat je positie sneller en nauwkeuriger bepaald wordt.

Als kers op de taart is daar dan de Lezyne Super GPS, het topmodel van Lezyne GPS. Hij ziet er hetzelfde uit als de Power GPS en heeft dezelfde afmetingen. Toch kan hij net even meer. Denk aan mogelijkheid om via ANT+ apparaten te verbinden zodat je nog meer sensoren kunt koppelen. Ook het opslaggeheugen is weer verdubbeld. Met 256 mb ingebouwd geheugen slaat dit model tot wel 400 uur ritgegevens op.

Alle drie de apparaten worden standaard geleverd met Lezyne’s eigen X-lock houder die je op je stuur monteert. Ze passen op bijna elk stuur of stuurpen. Wil je liever een out-front model? Dan is die ook verkrijgbaar als accessoire. Gezien de populariteit van GPS-computers en de merknaam van Lezyne verwachten we evenwel dat merken als K-Edge, Bar Fly en RaceWare Direct later ook met compatible houders op de proppen komen.

 

WAAROM MOET JE DEZE LEZYNE FIETSCOMPUTER AANSCHAFFEN?

Wil je net als ons je fietscomputer op meerdere fietsen gebruiken en niet telkens de instellingen moeten aanpassen en de sensoren wisselen, dan zit je met deze fietscomputers super! Ook de compacte vormgeving van de computer is niet alleen mooi, maar ook handig klein op onze overvolle sturen (licht, gps, gopro, …).

 

WIL JE DEZE FIETSCOMPUTER GRAAG EVEN TESTEN?

Wij hebben een Lezyne Mini GPS als testtoestel, dus wil je graag even dit toestel testen om de laatste twijfels weg te nemen? Neem gerust even contact op of kom even langs en we installeren hem op je fiets.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: