Ik koop Belgisch

ik koop belgischVoor ons fashion- modeaanbod in onze #GinoBoutique trachten we zoveel mogelijk met Belgische merken te werken die op een bewuste manier omgaan met kwaliteit van materialen, productieproces,… Hierdoor trachten we zelf ook ons steentje bij te dragen aan het #shoplocal of #ikkoopbelgisch principe, wat ervoor zorgt dat we onze eigen economie en producten dienen te ondersteunen.

 

Regelmatig komen er nieuwe merken bij in ons aanbod, maar vandaag presenteren u met veel plezier de volgende merken: Bicyclette, BitchPlease, DeuxBelges, DucksDay, Just Another Hero, The Vandal.

 

BICYCLETTE – Men

Ik koop belgisch bicycletteAdieu poloshirt. Vaarwel marcel. Hier komt de ‘Bicyclette’.
Strakke en oerdegelijke casual kledij die naar de koers refereert. Boven een jeans of in combinatie met een kostuum: de Bicyclette heeft het potentieel om het meest stijlvolle casual kledingstuk van de ware koersfanaat te worden!

Les vedettes du Bicyclette.
Deze eerste vier modellen uit de Bicyclette collectie, zijn geïnspireerd door en vernoemd naar enkele all-time fietsvedetten. De shirts zijn vervaardigd uit hoogkwalitatieve ‘gekamde’ katoen met elastaan. Ze hebben een opstaand kraagje met ingewerkte rits, bovenaan afgewerkt met de gekende ‘chin guard’. Achteraan een handig zakje met zipper. Net zoals bij je technisch cycleshirt valt de Bicyclette iets langer achteraan. Elk item werd in beperkte oplage vervaardigd.

BITCHPLEASE – Women | Kids

Ik koop belgisch bitchpleaseAnouk en Sigie zijn twee jonge creatieve, Antwerpse bitches met oog voor duurzame mode en een talent voor sarcasme. Ze vinden dat de modewereld best wat minder serieus mag zijn. Daarom creëerde het duo onder de merknaam #BITCHPLEASE een collectie strakke statement sweaters met vette knipoog en een hele dosis zelfrelativering. De sweaters zijn bovendien fairtrade én gemaakt uit 100% biokatoen.

Van #DRAMAISNOTACRIME tot #SORRYNOTSORRY
We zitten allemaal wel eens te lang op Instagram en krijgen we niet allemaal af en toe een mental breakdown wanneer we niks hebben om aan te trekken? Neen? Bitch, please. 

DEUXBELGES – Men | Women

Ik koop belgisch deuxbelgesWhere Art becomes Fashion.
Kunstzinnige en bijzondere t-shirts in een gelimiteerde oplage, daar houden we van! Of wil je zoals enkele jaren geleden allemaal een Paris Eleven t-shirt dragen? Een beetje originaliteit en exclusiviteit, daar zeggen we geen nee tegen!

De basic line in zwart/wit, heeft een oplage van 100 stuks per print en is 100% ecologisch verantwoord. Zo doe je nog goed voor de mensheid ook.

Naast de basic line zijn er ook nog de collectables en een heel aantal leuke accessoires.

Het idee werd vakkundig overgenomen van de gelimiteerde oplagen van de kunstwereld en dat kunnen we alleen maar toejuichen.

De t-shirts van DEUXBELGES worden ontworpen door dadadigitalartis by-R. Elke creatie komt van zijn hand.

DUCKSDAY – Kids

newstuff-ducksday

Een Belgisch merk (gestart in 2011) dat internationaal bekend is door de ontwerpen, de kleine details en zeker ook de kleurrijke en verrassende prints. Comfortabel, betaalbaar, kwaliteit en funky zijn de waarden die Ducksday implementeert in elke regen-, winter- en zomercollectie.

Meer info.

JUST ANOTHER HERO – Men | Women

Ik koop belgisch justanotherheroEen nieuw premium sweater en t-shirt label voor ‘volwassen’ mannen. Just Another Hero moet een exclusief merk worden van premium fashion sportswear voor mannen (en vrouwen) van alle leeftijden!).

De focus ligt op een exclusieve en hoog kwalitatieve collectie. Ook bij Just Another Hero werken ze met ecologisch verantwoorde materialen, liggen de eisen erg hoog en kiezen ze alleen voor het allerbeste! Ze kiezen er dan ook voor om met Belgische producenten en een Belgisch textiel label te werken.  Deze eisen maken het merk meteen ‘retail proof’ en beantwoord aan alle eisen van de hedendaagse eindconsument.

THE VANDAL – Men | Women | Kids

newstuff-vandal

The Vandal – Urban & Retro Cycling Gear
A never ending Passion for cycling. Toon was al vroeg gegrepen door het wielrennen. Zo haalt hij zijn inspiratie uit de beelden en de kracht van de oude koersen en legendes van het wielrennen zoals : Eddy Merckx, Rik van Steenbergen, Fausto Coppi,… Maar ook uit “De Ronde van Vlaanderen”, “Parijs Roubaix”, het veldrijden, de 6-daagse,… Met zijn achtergrond als grafisch vormgever heeft hij een T-shirt lijn willen ontwerpen rond het centrale thema : Retro & Urban Cycling Gear.

Alle t-shirts, sweaters, … worden per stuk gedrukt in Antwerpen op een ecologische manier met afbreekbare inkt. Hiervoor werkt hij ik samen met de mensen van DopeOnCotton.com omdat hij hier ook de mogelijkheid heeft om te experimenteren met kleine aantallen en een groot aantal verschillende ontwerpen.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: