idworx oPinion

idworx-opinionDe fiets is gebaseerd op de All Rohler. De oPinion is dus een fiets met dikke banden, enorme schijfremmen, een titanium zadelpen en alle bekende Idworx-details, maar ipv de bekende Rohloff-naaf in het achterwiel, zit er dus nu een echte versnellingsbak van Pinion aan de trapas.

Doordat de Pinion andere tandwielverhoudingen nodig heeft (voor- en achtertandwiel zijn even groot) heeft idworx speciale nieuwe tandwielen van extra gehard staal laten maken door Heggeman. Het frame van de oPinion is Belt-ready en dus is de fiets eventueel om te bouwen naar een tandriem.

Bij de All Rohler met Rohloff wordt de ketting of tandriem op spanning gezet middels een excentrische trapas, maar de Pinion-bak zit vast in het frame en dus moest het achterwiel verstelbaar gemaakt worden. Hiervoor heeft idworx een eigen set verstelbare achterpatten met een steekas ontwikkeld. Deze steekas zorgt voor extra stijfheid en moet ervoor zorgen dat het achterwiel niet scheef in de fiets staat.

 

IDWORX OPINION URBAN SPEC

Iedere dag door weer in wind naar je werk fietsen en tegelijk sportief onderweg zijn. De idworx oPinion “urban spec” maakt het mogelijk door zijn Pinion versnellingsbak met groot bereik en kleine stappen tussen de versnellingen en speciale idworx componenten waardoor de fiets niet alleen heel licht rolt, maar ook een betrouwbaar dagelijks vervoermiddel is.

 

IDWORX OPINION TRAVEL SPEC

Deze fiets combineert de 55mm brede Schwalbe Almotion banden en speciale 203mm grote idworx remschijven met de oPinion versnellingsbak. Het grote bereik, het op veel bagage berekende frame en de met de idworx “brace” uitgeruste Tubus bagagedrager maken van de oPinion travel spec de ultieme reisfiets.

 

TESTRIT

Wij hebben in de winkel de idworx oPinion staan. Kom gerust langs om hem te bewonderen, maar vooral om ermee te rijden en dus zelf de Pinion P1.18 te ervaren.

Lees de test die Bike & Trekking deed van 6 Pinion-fietsen waaronder de idworx oPinion.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: