Idworx nieuwigheden 2016

idworx-2016-oostendeIDWORX IN 2016

Het is ondertussen weer een tijdje geleden dat we een bezoekje brachten aan idworx om de nieuwigheden te ontdekken. Op dit moment hebben we al enkele fietsen met de nieuwe onderdelen staan blinken in de showroom, de rest volgt snel (oa. testfiets van de waanzinnige Rock oPinion). Wie kan wachten kan dit weekend in Utrecht en volgend weekend in Antwerpen terecht op de fiets en wandelbeurs om de fietsen te bekijken en testen. Wijzelf zijn zondag in Antwerpen aanwezig.

 

IDWORX FIETSEN

Idworx brengt in 2016 3 nieuwe modellen:

  1. idworx Easy Rohler Light: De Easy Rohler is het meest universele model van idworx. Nu hebben ze zoals de naam doet vermoeden een extra lichte versie gemaakt. De fiets weegt maar 12,7 kg en is standaard uitgerust met de Schwalbe Kojak banden (= super bandjes, ik zelf heb deze al een jaar op mijn koersfiets liggen, ze geven zeer veel comfort en bollen vanzelf), smallere spatborden en lichtere bagagedrager. Voor de rest geeft deze fiets echt het gevoel van de gewone easy Rohler, maar dan gewoon sneller.idworx-easy-rohler-light-spec
  2. idworx oPinion Ti BLT: The beast, zoals wij hem noemen, is dé ideale adventure bike om alle uithoeken van de aardbol te ontdekken! Het robuuste, corrosiebestendige titanium frame, de uitgebalanceerde geometrie, het onderhoudsarme Pinion versnellingssysteem, de 27,5” wielen en de 70 mm brede Schwalbe 27,5 Plus banden, zorgen met recht voor een “wereldfiets”. In onverwachte omstandigheden, moet je namelijk 100% op je fiets kunnen vertrouwen!idworx-opinion-ti-blt
  3. idworx Rock oPinion (Ti): De combinatie van een uitgekiende offroad idworx en het Pinion versnellingssysteem resulteert in een nieuwe all-mountain bike van wereldklasse: beproefde geometrie, extreem duurzaam, onderhoudsarm en veel fietsplezier. De Rock oPinion ‘power spec’ combineert een sportief stuurgedrag met heel veel comfort. Met de optionele brede idworx DaRim LaW carbon velgen kan je met een lagere bandenspanning rijden voor nog meer comfort en grip, met behoud van de zeer goede stuureigenschappen.idworx-rock-opinion

 

IDWORX ONDERDELEN

In 2016 worden er weer heel wat verbeteringen (waar gaat dit stoppen) in de onderdelen. Hierbij geven we u een opsomming van de belangrijkste:

  1. idworx travel spec vork met steekas: It’s all in the details. De idworx ingenieurs werkten een heel jaar aan deze nieuwe ‘travel spec’ vork. Het doel: de meest doordachte en perfecte voorvork ooit voor trekkingfietsen te maken. De tapered vorkbuis en oversized vorkpoten vormen de basis. De strategisch gesoldeerde en verstevigde nokken voor de bedrading van de verlichting, de geleiding voor de remleidingen en de bevestiging van voordrager, spatbord en onze vaak gekopieerde lampenhouder zijn typisch idworx. Nieuw is ook de lamphouderbevestiging, zonder gaten door de vorkkroon en vorkbuis. Dit zorgt voor extra sterkte en duurzaamheid. De speciaal met SON ontwikkelde naafdynamo met 15 mm steekas en stekkerloze contactering maakt het plaatje af. De inbouwmaat van 110 mm maakt het mogelijk de flensafstand van 50 mm naar 58 mm te verbreden waardoor het mogelijk wordt een perfect symmetrisch, dus duidelijk stabieler, schijfremwiel te bouwen.
  2. Super Sym Yoke: De op maat gemaakte Super Sym Yoke biedt heel veel ruimte aan zowel 29″ als 27,5 plus banden. Modder zal hier niet snel voor opstoppingen zorgen.
  3. idworx DaRim LaW Velg: De nieuwe Darim LaW disc velg is licht, extreem sterk en zeer breed. Uw winst: lager gewicht, scherper sturen en meer comfort. Bij deze velgen wordt een tubeless-kit en tubeless-herstelkit geleverd.
  4. idworx Flex Bars: Dit nieuwe stuur zorgt voor extra comfort doordat het bij neerwaartse druk gaat meeveren en bij het trekken op uw stuur stijf is. Gevolg is nog meer comfort op uw fietstochten.

 

Gerrit Gaastra het gezicht achter idworx en gaastra fietsenGERRIT LEGT UIT

Voor wie dit allemaal graag eens uitgelegd krijgt door Gerrit Gaastra zelf, kan u op zaterdag 19 maart aanstaande terecht op onze 6de Fietsjes & Datjes. Meer info en inschrijving.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: