fietsroute het groene lint oostende getest

Zondag zou het mooi weer worden en geen verplichtingen, dus tijd om eindelijk eens de fietsroute, het Groene Lint, rond Oostende te rijden. Dus fietsen klaarmaken:

Iedereen een trui aan, want het was verre van het mooie warme weer dat voorspeld was, en weg zijn we (achteraf bekeken hadden we beter ook nog een picknick meegenomen).

Groene Lint Oostende plan

 

VEEL KLEINTJES MAKEN VEEL LAWAAI

 

 

 

 

Bij het buitenrijden van het Geboortebos, komt men dit kleine waterstukje tegen dat VOL zat met kuikens van waterhoenen, en die kunnen VEEL lawaai maken.

 

CONCLUSIE VAN HET GROENE LINT

Deze route is een echte aanrader, mooi, rustig en je komt vooral op plekjes die je (de meesten toch) nog niet eerder gezien had. De uitkijktoren aan de Zwaanhoek is zo’n voorbeeld, je rijdt er op 100 meter afstand voorbij als je uit of naar Oostende rijdt via de autosnelweg.

Enige minpunt is het gebrek aan stopplaatsen op de route. Wil je even iets nuttigen of een sanitaire stop houden, dan moet je noodgedwongen even afwijken van je route.

  One Reply to “fietsroute het groene lint oostende getest”

 1. Guy Van Parijs
  14 mei 2015 at 09:28

  Het groene lint is ons bekend en we hebben deze reeds meerdere malen ook gedeeltelijk afgelegd.
  Een echte aanrader maar de opmerking over geanimeerde stopplaatsen is terecht, ook voor de sanitaire stops.
  Het hoort wel een beetje bij het zuivere natuurgebeuren ! Moedig van Flo dat ze deze route heeft uitgereden !
  En ja, een hapje en drankje voor onderweg meenemen is geen overbodige luxe. Dan is het echt volop genieten en kan je stoppen waar je het leuk vindt.
  Guy en Rita Van Parijs – Dusaer (2de verblijvers Clementinaplein Oostende)

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: