Getest: Regen- en Winterkledij

Gisteren was het eindelijk zover: REGEN!! Dé perfecte moment om heel wat nieuwe producten zoals verlichting en regen- en winterkledij te testen in juiste omstandigheden. Dus Tom springt dan met veel plezier op zijn stalen (lees carbon) Orbea en gaat testen.

Kleine sportieve samenvatting:

41,1km – 1:30:54 (permanent regen) – 14°C – 3Bf

Tom's Regentest

KOPLAMP: LUPINE PIKO RX4

Lupine is gloednieuw in ons gamma, maar is TOP. De prijs van de sets zijn pittig, maar ze zijn elke euro dubbel en dik waard. Ik koos voor de Piko RX4 vooral omdat deze een draadloze bediening heeft op het stuur, waardoor ik op een heel eenvoudige manier kan bepalen hoeveel verlichting ik nodig heb (en dus heel wat batterijcapaciteit kan besparen). Het gamma van Lupine is zéér uitgebreid en je hebt tal van adapters ed, waardoor je de lamp ook perfect als een koplamp op je stuur kan plaatsen (Steven rijdt op deze manier met de Neo 4 op zijn Terra).

Mijn oordeel van de Lupine Piko RX4: ★★★★★

 

BODY, JERSEY EN ARMSTUKKEN: PEdAL ED SHAWA EN NACHI

Al enkele jaren is PEdAL ED ons favoriete merk voor (fiets)kledij zowel voor op de koersfiets, maar ook voor in de stad. Sinds enkele weken hebben ze wat extra regen- en winterproducten toegevoegd aan het gamma, met name de body-versie van de Nachi regenvest en de Shawa jersey en armstukken.

De Nachi body was een stuk dat echt ontbrak in de collectie, maar is bij deze ZEER goed ingevuld en zal volgens ons één van de basisstukken van elke fietser worden.

Bij de Shawa jersey hadden we wat vragen, want wanneer draag je een water- en winddichte jersey met korte mouwen? Wel, gisteren was een perfecte dag. Ik ga niet beweren dat ik nog 100% droog was na 1u30 in de stromende regen, maar toch was de doorsijpeling minimaal en vooral ik had geen kou.

Details en mijn oordeel over mijn kledij (allemaal PEdAL ED) gisteren:

  • Merino Long Sleeve undershirt: ★★★★★
  • 3/4 bibshorts: ★★★★★
  • Shawa jersey: ★★★★☆
  • Shawa armstukken: ★★★★☆
  • Nachi body: ★★★★★
  • Raincap: ★★★★★

 

SCHOENEN: NORTHWAVE RAPTOR GTX

Ook Northwave is nieuw in ons gamma, maar heeft met de Celsius al jaren dé winterschoen bij uitstek. Voor 2017-2018 hebben ze deze helemaal restyled en werd deze omgedoopt tot de Raptor GTX. Deze is ideaal wanneer je in koude weersomstandigheden gaat fietsen. De schoen is erg goed geïsoleerd en heeft een opstaande kraag die vuil en modder buiten houdt. De schoen is eenvoudig aan te trekken dankzij de lus aan de achterzijde en het verstellen kan met een hand dankzij het handige SLW2 vetersysteem. De zool van deze schoen is erg comfortabel en de onderzool heeft een grof profiel voor optimale grip.

De schoen zou geen water meer doorlaten, maar na 1u15, had ik toch water dat via mijn (smalle) enkels binnensijpelde in mijn schoenen, waardoor ik bij het thuiskomen toch een plasje had staan in mijn schoenen. Wel had ik geen koude voeten. Dus mits een extra afdichting aa de bovenkant door bv. een stuk van mijn Velotoze overschoenen (latex overschoenen), is dit voor mij een ideale schoen ook voor in de regen.

Mijn oordeel van de Northwave Raptor GTX bij koude: ★★★★★

Mijn oordeel van de Northwave Raptor GTX in de regen: ★★★★☆

 

ACHTERLICHT: LEZYNE LASER DRIVE

We werken al heel wat jaren met de verlichting van Lezyne en zijn er enorm tevreden over. Daarom keken we enorm uit naar de Lezyne Laser Drive. En terecht, want hij doet alles wat hij belooft te doen. Het is een HEEL goed achterlicht (zoals onze hardloper, de Lezyne Strip Pro) en de Laser werkt ZEER goed, en tekent mooi een fietspad rond mijn fiets.

Mijn oordeel van de Lezyne Laser Drive: ★★★★★

Lees meer over deze lamp in ons artikel, Getest: Lezyne Laser Drive

 

SPATBORDEN: SKS RACEBLADE PRO XL

Als je het hele jaar door met koersfiets op de baan bent, dan wil je (vooral in de koudere maanden) toch zorgen dat je een beetje deftig op en af je fiets kan en vooral dat je droog (of droger, want natuurlijk valt de regen vooral uit de lucht) en/of een beetje proper je rit kan uitrijden. Dus was ik op zoek naar een spatbord dat eenvoudig te monteren en demonteren is. In onze zoektocht kwamen we natuurlijk bij SKS terecht. De Raceblade Pro XL is een spatbordset welke je de eerste keer ongeveer een 20 minuten tijd kost, maar nadien monteer of demonteer je de spatborden op 1 minuut op je geliefde koersfiets.

Mijn oordeel van de SKS Raceblade Pro XL: ★★★★★

 

Uiteraard zijn al deze producten te verkrijgen in onze #GinoBikes. Met veel plezier vertellen we u ter plekke nog veel meer over deze en onze andere producten. Tot binnenkort en veel fietsplezier (ook tijdens de winter)!

 

ps: de N8RID(d)ERS (onze eigen fietsclub) rijdt het hele jaar door, dus kom gerust eens meerijden als je je zetel beu bent.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: