Getest Brooks Cambium

Brooks bracht in november 2013 na 147 jaar voor de eerste keer een niet-lederen zadel op de markt: De C17 Cambium. Volgens Brooks moet dit zadel niet worden ingereden omdat het in tegenstelling tot de lederen versies meebeweegt met de heupbewegingen van de berijder. Dit zadel, bestaande uit een flexibel rubber en bedekt met een slijtvaste toplaag van katoen, zou direct comfortabel moeten zitten. Bijkomend zou het ook onderhoudsvrij en waterbestendig zijn.

 

TIJD VOOR EEN TEST!

Voor onze fietsvakantie van de zomer van 2014 (verslag volgt nog) plaatsten we op Pat haar Winther Kangaroo en op m’n (Tom) Bullitt een C17. Bij Pat de damesversie en bij mij de herenversie. Geen van ons 2 had ooit met een Cambium gereden. Dus met 2 nagelnieuwe zadels vertrokken we op fietsvakantie met onze kindjes.

Gedurende 6 dagen reden we, door veel regen, ongeveer 40 km per dag (zonder fietsbroek), en het was ZALIG!

 

Brooks Cambium1PAT (ervaring met Brooks B17 en Colt)

Eerlijk gezegd had ze af en toe last van wat zadelpijn, maar dat had meer te maken met haar zitpositie. Op de Winther Kangaroo heb je een heel rechte zitpositie. De C17 is eigenlijk gemaakt om iets platter te zitten op de fiets. Naar de toekomst zal een bredere versie van het Cambium-zadel beter zijn voor op haar fiets. Op dit moment (5 maand later) staat het zadel echter nog steeds op haar favoriete bakfiets en wil ze eigenlijk niet meer wisselen.

 

Brooks Cambium2TOM (ervaring met Brooks B17, Colt en Team Pro)

Perfect! Vanaf de eerste meter zat ik goed op m’n zadel en ik ben er blijven op zitten. Regen en dus met volledig doorweekte of droge kleren hadden ook totaal geen invloed op het zitcomfort. De zithouding op m’n Bullit is een eerder sportievere houding waardoor het zadel perfect aanvoelt. Dit zelfs zonder fietsbroek, deze had ik bij de lederen versies wel nodig in het begin.

 

Na onze ervaringen op onze fietsvakantie en de 5 maanden dagdagelijks gebruik daarna, kunnen we enkel bevestigen wat Brooks zegt: Het is een héél comfortabel zadel dat niet ingereden moet worden!

 

Wilt u ook graag een Brooks Cambium uittesten? Aarzel niet ons te contacteren.

 

NU KOPEN OP

Fietsboetiek.be

 


 

WIL U LIEVER DE PRODUCTEN EVEN VASTNEMEN EN BESNUFFELEN?

KOM NAAR #GINOBIKES EN #GINOBOUTIQUE.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: