Fietsmarkering: nieuwe service bij Gino Carts & Bikes

Fietsmarkering: nieuwe service bij Gino Carts & BikesEen tijd geleden werden we door de stad Oostende uitgenodigd in het kader van de fietsdiefstallen. De stad Oostende wil actief iets doen aan fietsdiefstal, maar vooral ook aan diefstalpreventie en het in kaart brengen van dit alles.

 

ENKELE CIJFERS

Op dit moment worden er ongeveer 700 fietsen per jaar gestolen. Iedereen gaat ervan uit dat dit ongeveer de helft is van de effectieve diefstallen, maar dit is het aantal aangiftes. Gek genoeg worden er ook ongeveer 600 fietsen teruggevonden, waarvan er maar 100 terug bij de oorspronkelijke eigenaar terecht komen.

Er zullen een aantal acties worden genomen door de verschillende partijen:

  • camerabewaking aan de fietsstallingen
  • gebruikmaken van lokfietsen
  • fietsmarkering en scannen door de fietshandelaren
  • sensibilisering voor het gebruik van goede fietssloten

 

FIETSMARKERING: NIEUWE SERVICE

Uiteraad raden we u aan om gebruik te maken van een degelijk fietsslot en eventueel een fietsverzekering. Maar dus vanaf vandaag bieden we u het labelen, graveren, markeren en registeren van uw fiets aan als een nieuwe extra service.

We kunnen alle fietsen die onze winkel verlaten (nieuw of herstelling) voorzien van een label, indien u dit wil uiteraard. Dit labelen bestaat uit het aanbrengen van een permanente, fraudebestendige sticker op uw fiets (al dan niet op een zichtbare plaats). Het echte graveren is dus niet meer aan de orde.

Samen met het labelen hoort ook de registratie van de fiets- en eigenaarsgegevens in een nationale database. Dit laatste moet toelaten dat we in de toekomst sneller de fiets en eigenaar weer met elkaar kunnen herenigen na een diefstal.

Wil u graag dat we uw fiets van een label voorzien en de registratie van uw fiets voor u doen? Vraag het even de volgende keer dat uw fiets binnenkomt voor een herstelling of onderhoud.

 

FIETSEN SCANNEN

In de komende maanden, zullen we ook in staat zijn om alle fietsen die onze werkplaats binnenkomen te scannen. Op die manier kunnen we eventueel gestolen fietsen direct uit roulatie halen en terug bezorgen aan de rechtmatige eigenaar.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: