Elektrische Bullitt

eBullitt: elektrische Bullitt‘T IS GEBEURD

eBullitt - alfineLarry vs Harry heeft een elektrische versie van hun befaamde Bullitt gemaakt. Tot op heden konden we met een elektrokit van Bionx deze cargofiets ombouwen tot een elektrisch ondersteunde fiets. Maar vanaf vandaag hebben we in onze fietsenwinkel in Oostende een eBullitt klaar staan om te testen.

 

EBULLITT

eBullitt - engineDe eBullitt, zoals deze cargofiets genoemd wordt, is een aangepast frame van de gewone Bullitt dat wordt uitgerust met de elektrische motor van Shimano, Steps, gecombineerd met de Alfine 8 Di2 versnellingsnaaf. Je hebt dus een krachtige middenmotor gecombineerd met de 8 versnellingsnaaf die beide elektronisch bediend wordt. Deze combinatie is volgens Shimano dé beste combinatie die er bestaat voor de elektrische fiets. (Wij vinden het ook een héél leuke opbouw). Leuk bij deze combinatie is dat de versnelling automatisch terugschakelt, bij stilstand, naar een vooraf gekozen versnelling.

 

ONZE ERVARING

eBullitt - steerNa meer dan 6 jaar met bakfietsen te hebben gereden, ben ik (Tom) 2,5 jaar geleden op een Bullitt overgestapt en sindsdien bestaat er voor mij geen andere bakfiets meer. Pas op, uiteraard zijn er nog andere goede bakfietsen zoals deze van Winther, Nihola, maar mijn voorkeur gaat definitief naar de Bullitt! Naast het dagdagelijks transport van kindjes en boekentassen gebruik ik m’n Rosita (zo heb ik m’n Bullitt gedoopt) ook voor op fietvakantie te gaan. Dit was 1 van de redenen dat ik dit jaar mijn Alfine 8 vervangen heb door een Rohloff-versnelling.

Deze morgen reden we onze testjes met deze nieuwe elektrische Bullitt, en het was geweldig! De elektrische ondersteuning heeft geen invloed op de manier van rijden, in tegendeel, de acceleratie gaat nog sneller dan bij de niet elektrische versie. Uiteraard rijd je met een Bullitt regelmatig (afhankelijk van de rijder uiteraard) sneller dan 25 km/u. Op dat moment valt de elektrische ondersteuning uit, zoals wettelijk bepaald, maar ondervinden we geen onderscheid met de gewone Alfine 8 versie (niet elektrisch ondersteund).

 

“Wow, mijn (gewone) Bullitt was al straffer dan mijn vorige elektrische bakfiets, maar deze is SUPER!”

Jan, trotse Bullitt-rijder sinds augustus 2015 en eerste testrijder van de eBullitt

 

VOOR WIE

Voor wie is nu deze eBullitt? Daar zijn we nog niet uit, maar iedereen die overweegt een bakfiets te kopen of op zoek is naar een alternatief transportmiddel voor boodschappen, personen-, huisdierenvervoer,… is een potentiële Bullitt-rijder.

Door deze elektrische versie, is de draagkracht nog een heel stuk groter dan deze al was. Ik zelf kan me inbeelden dat ik naast mijn Rosita nog een extra eBullitt zou zetten, welke ik zou gebruiken op de momenten dat je twijfelt om je fiets te nemen. En ja een Bullitt kost een aardig bedrag, maar met wat wij als gezin uitsparen aan autokosten (onderhoud, benzine, parkeergeld, …) kunnen we jaarlijks een nieuwe bakfiets aanschaffen. Dus ja 2 bakfietsen is geen droom, maar realiteit.

 

——- MAAK EEN TESTRIT ——-
 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: