De RetroRonde van Vlaanderen

Retroronde 2013‘De RetroRonde van Vlaanderen’ is een kleurrijk en gastronomisch fietsevenement dat deelnemers uit héél Europa mag verwelkomen. De toertocht wordt gereden op historische fietsen en de renners zijn gehuld in vintage koerskledij . Op deze speciale 7e editie vieren we de honderdste verjaardag van de èchte Ronde van Vlaanderen, die exact 100 jaar geleden voor het eerst van start ging.

De RetroRonde is géén wedstrijd, maar een leuke zondagsrit van 40, 70 of 100 kilometer door het glooiende landschap van de Vlaamse Ardennen, dat bekend is voor haar typische kasseihellingen. De fietsen moeten dateren van vóór 1987 evenals de koerskledij (of in vintage uitvoering, onder voorwaarden). Onderweg worden de deelnemers bevoorraad met heerlijke streekspecialiteiten op unieke locaties in het Vlaamse landschap.

Op zaterdag 25 mei kan je ook al in Oudenaarde terecht voor een wielerrommelmarkt, de verkiezing van de ravissantste retroronderenner, een retro-criteriumrace (nieuw!) en een swingende Retro Dansant…

Wil je met ons meerijden, haal je stalen ros van stal, poets hem mooi op, pluk die wollen koerstrui uit de kast en fiets met ons mee! Wij hebben alvast nog enkele retrotruien klaarliggen voor wie wil.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: