De Ontsnapping schaalmodellen

DE ONTSNAPPING, 72 FLANDRIENS UIT POLYESTER

De ontsnappingHet project ‘De Ontsnapping’ werd bedacht door kunstenaar en wielerliefhebber Erik Nagels. Hij herinnerde zich de kleine, naïef vormgegeven, felgekleurde plastic speelgoedrennertjes die in de jaren 1960 of ’70 in de trommels met waspoeder zaten. De kinderen waren er gek op, verzamelden zoveel mogelijk rode, gele, blauwe en groene rennertjes en speelden er hun eigen Ronde van Vlaanderen, Ronde van Frankrijk of Giro mee. Elk kind verzon zijn eigen spelregels maar het resultaat was bij iedereen hetzelfde: hun wielerheld reed als eerste over de meet.

 

VAN KLEIN NAAR GROOT

In 2013 bestond de Ronde van Vlaanderen 100 jaar. Het ideale moment om die kleine speelgoedrennertjes een tweede leven te geven. Maar ditmaal levensgroot en middenin de echte wielerwereld !

De Ontsnapping bestaat uit een peloton van 72 levensgrote speelgoedrenners in polyester, in dezelfde felle kleuren en met dezelfde naïeve vormgeving als weleer. De kinderlijke vormgeving en de materiaaluitvoering, inclusief de gietranden, verwijzen naar de rennertjes uit de zeeptrommel. Hierdoor roept het concept bij heel wat mensen jeugdherinneringen op en blikt het terug op de avonturen van de wielerhelden van toen.

 

EEN HEBBEDING VOOR ELKE WIELERLIEFHEBBER: DE TAFELMODELLEN VAN DE ONTSNAPPING

Na het succes van het proefmodel op het WK in Firenze en de introductie op het Gala van de Flandrien zijn de tafelrenners eindelijk beschikbaar voor elke wielerliefhebber. De miniversie is identiek aan de grote renners van het kunstproject, in hetzelfde rood, geel, blauw en groen. Daarnaast is er ook een transparant schaalmodel. Ze zijn 24 cm breed en 20,5 cm hoog en passen in elk interieur. Kortom: een ideaal geschenk voor iedereen die gebeten is door de koers!

Sinds kerstmis 2014 hebben we zelf één van de 72 originele renners in onze winkel staan.

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: