Cityhopping met de Brompton

Cityhopping met de bromptonMaandag 09/02 was het de jaarlijkse dealermeeting van Brompton. Redelijk vanzelfsprekend voor een “Belgium Dealermeeting” is dat deze doorgaat in Brussel, wat minder evident was dat ze door ging in Woluwe en dus niet zo eenvoudig bereikbaar was met het openbaar vervoer. Bijkomende moeilijkheid: ik ben gevraagd door BikeBasics om dinsdag op een vakbeurs in Lyon te vertellen over idworx en Gaastra. Dus ik moest om 16u30 een vliegtuig halen op Zaventem. Maar voor heel wat mobiliteitsproblemen bestaat er een oplossing, namelijk dé Brompton.

 

Cityhopping met de brompton Oostende – Brussel – Lyon

Voorbereiding van de trip bestond in een oplossing zoeken om de bagage mee te nemen. Normaal geen probleem op een Brompton, maar een handbagage-koffer is net iets anders dan een fietstas. Daarom haalden we het frame uit een Brompton-tas en bevestigden hierop met spanriempjes een handbagage-koffer. Met deze opzet vertrokken we (Steven en Tom) maandagmorgen om 07u40 met de trein van Oostende naar Brussel Centraal. In Brussel aangekomen besloten we om met de fiets door te reizen ipv de bus en/of metro. Dus Brompton open en knallen door het zogezegde fiets(on)vriendelijke Brussel. Onze indruk? Brussel (althans waar we langskwamen) is eigenlijk dik in orde om te fietsen. Leuk om langs al die lange rijen auto’s door de stad te rijden.

Na enkele uren ideeën wisselen met Brompton en andere dealers zette ik m’n trip verder richting Lyon. Fiets achtergelaten op de luchthaven en vliegtuig op om daar dinsdag over 2 andere van onze favoriete merken (idworx en Gaastra) te vertellen.

Lyon

Dagje vakbeurs waar we heel wat bekende personen/merken tegenkwamen.

 

Lyon – Brussel – Oostende

Cityhopping met de brompton 2Lyon ligt op een uur vliegen van Brussel en toch duurt zo’n terugreis net iets langer en vooral bestaat deze vooral uit wachten:

  • een half uur wachten op een taxi
  • een half uur in de taxi richting luchthaven
  • een uur wachten aan de douane
  • slechts een uurtje vliegen
  • haasten om net je trein te missen in Zaventem
  • een half uur trein
  • een half uur wachten op je 2de verbinding
  • een half uur wachten op je 3de verbinding

Lyon ligt op een uur van Brussel en na 7 uur was ik weer veilig en wel in de winkel/thuis.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: