Cingomma, broeksriemen gemaakt van oude buitenbanden

Gino gaat total loss 21

Broeksriemen van Cingomma.

Cingomma is een italiaans bedrijf dat oude buitenbanden van fietsen recycleert tot een unieke broeksriem.

STUK VOOR STUK UNIEKE BROEKSRIEMEN

Sinds de herfst van 2015 hebben we deze mooie riemen in de winkel liggen en dragen we ze ook. De types van riemen zijn zeer gevarieerd: racebanden, zwarte, gekleurde, slijtage plekken, antideklagen die zichtbaar zijn gemaakt, smalle, brede, mannelijke gespen, vrouwelijke gespen,…

Het leuke aan deze broekriemen is dat ze stuk voor stuk uniek zijn. Dit is evident als je weet dat elke fietsband op een andere manier slijt. Het zijn net deze slijtage details die de riemen hun karakter geven. Naast de slijtage plekken zijn ook de gespen steeds aangepast. Het kan dus perfect dat je 2 riemen hebt met 2 gelijke banden, maar dat deze dan toch verschillend zijn door de slijtage en de gesp.

Leuke anekdote: Niels Albert, bekend uit het veldrijden, heeft van Cingomma een riem gekregen, gemaakt van de laatste tube waarmee hij een wedstrijd reed.

Op dit moment houden wij de buitenbanden bij in onze werkplaats die een speciale eigenschap hebben (kleur, slijtage ed), deze worden dan naar Italië gestuurd. Aangekomen bij Cingomma worden ze behandeld en verwerkt tot een lang stuk rubber. Deze stukken worden dan uiteindelijk, via een sociaal project, bij mensen thuis tot een broeksriem verwerkt. Het is deze persoon die beslist welke gesp best past bij welke riem.

Het op lengte zetten van de riem gebeurd finaal bij ons in de winkel.

SLEUTELHANGERS

Naast de broeksriemen heeft Cingomma ook sleutelhangers die volledig op dezelfde manier gefabriceerd zijn.

Meer info: nieuwsberichtenwww.cingomma.it

%d bloggers liken dit: