C17 Cambium: Het eerste niet-leren zadel van Brooks

Brooks Cambium C17De oer-Engelse zadelfabrikant Brooks, wereldberoemd om zijn leren zadels, introduceert voor het eerst in decennia een geheel nieuw model. De nieuwe C17 Cambium is een trekking/touring-zadel vervaardigd van rubber en textiel! Wat krijgen we nou? Valt Brooks van zijn geloof?

Er komt een tijd dat je niet langer volledig op je verleden kan teren en je naast de klassieke zadels, die al ruim 100 jaar onveranderd in productie zijn, iets vernieuwends moet bieden. De Fransman Gilles Berthoud ontwikkelde met succes een serie moderne varianten van het leren zadel en dus werd het tijd voor Brooks om met een antwoord te komen. Verrassend genoeg komen ze nu voor het eerst in hun 147-jarige bestaan met een zadel dat niet van leer is gemaakt!

De C17 Cambium heeft een flexibel rubberen dek bedekt met een slijtvaste toplaag van katoen. Brooks zegt dat het zadeldek meebeweegt met de heupbewegingen van de berijder en dat het, in tegenstelling tot de leren modellen, niet ingereden hoeft te worden. De C17 Cambium zou direct comfortabel moeten zitten. Daarnaast is het zadel onderhoudsvrij en waterbestendig.

 

NU KOPEN OP

Fietsboetiek.be

 


 

WIL U LIEVER DE PRODUCTEN EVEN VASTNEMEN EN BESNUFFELEN?

KOM NAAR #GINOBIKES EN #GINOBOUTIQUE.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: