Bahamontes, luxe wielertijdschrift

bahamontesWAT?

Bahamontes brengt de mooiste en strafste verhalen over de koers, zowel uit heden als verleden. De koersverhalen liggen hier dan ook zomaar voor het rapen, sommige weliswaar weggemoffeld onder een dikke laag modder, stof en rennerszweet. Over de nobele onbekende Nederlander Cees Bal, bijvoorbeeld, die in 1974 zomaar uit het niets de Ronde van Vlaanderen won door ondermeer Eddy Merckx en Roger De Vlaeminck te kloppen. Die verhalen, zij die het absoluut verdienen om niet vergeten te worden, leest u in Bahamontes. Net als reportages en interviews met de grootste renners van dit moment, maar dan anders dan anders. Zo brengt Bahamontes bijvoorbeeld de verhalen achter de littekens van Tom Boonen. Of keren we met Fabian Cancellara terug naar 22 maart 2008, de dag dat de Zwitser zegevierde in Milaan-San Remo.

Bahamontes is een echt luxemagazine, minstens 144 pagina’s dik en op kwaliteitspapier gedrukt waardoor het een echt ‘boekgevoel’ geeft tijdens het lezen. Bahamontes verschijnt vier keer per jaar.

 

WIE?

Bahamontes is gemaakt door een dreamteam. Een keur aan steengoede journalisten van bij kranten en tijdschriften – Humo, De Morgen, Knack, P-magazine…, diverse topfotografen en een artdirector om u tegen te zeggen. Ze delen één iets: passie voor de koers, liefde voor het wielrennen. En dus aarzelden ze niet toen hen gevraagd werd of ze aan een nieuw Vlaams wielermagazine wilden meewerken. Ze zegden één voor één toe, uit liefde voor de stiel.

 

WAAROM BAHAMONTES?

Federico Bahamontes was wellicht de beste klimmer ooit – zes keer bolletjestrui in de Tour én Tourwinnaar in ‘59, met een naam als een klok en een bijnaam als drie klokken – zeg nu zelf: de Adelaar van Toledo klinkt toch stukken beter dan de Rambo van Izegem. Al was het maar omdat Federico ooit op de top van een Alpencol een ijsje at terwijl hij op de eerste achtervolgers wachtte. Of omdat de nu 84-jarige Spanjaard tot lang na zijn pensioen een fietsenwinkel openhield in het centrum van Toledo, gewoon omdat zijn trouwe knecht er ook werkte en Federico de winkel pas wilde sluiten als zijn gezel op pensioen kon. Kijk, dat is nu eens uit liefde voor de stiel. Geniet van Bahamontes!

U kan Bahamontes uiteraard verkrijgen in onze #GinoBikes en #GinoBoutique.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: