24Bottles

In onze zoektocht naar nieuwe leuke producten met een extra boodschap, kwamen we in contact met de flessen van 24Bottles. De klik was er meteen, zowel als filosofie en zeker ook qua design. Dat de flessen goed zijn, hebben we tijdens onze laatste fietsvakantie kunnen ondervinden: de Thermo Bottle is een echte aanrader als je lange tijd wil genieten van een frisse slok!

24Bottles

Dankzij de 24Bottles hadden we lekker fris water tijdens onze fietsvakantie

WAT IS 24BOTTLES?

Vanaf nu is esthetiek en mode geen excuus meer om ecologisch door het leven te gaan. 24Bottles, een merk van Italiaanse design water- en thermosflessen geeft jong en oud de kans om in te gaan tegen de wereld van verspilling en vervuiling… En dat op een trendy en vooral ook betaalbare manier!

De stijlvolle flessen van 24Bottles zijn verkrijgbaar in verschillende formaten van 500ml tot 1000ml en kan je in zo goed als elke denkbare kleur kopen. Naast water- thermosflessen biedt 24Bottles ook een gamma aan leuke en originele (personaliseerbare) accessoires aan die er voor zorgen dat het merk veel meer is dan zo maar een ‘flessenmerk’. 24Bottles is een lifestyle merk dat wil inspelen op de visie van gebruik van verpakkingen en wil ingaan tegen de massale verspilling en richt zich zowel naar de jonge, hippe stadsbewoner, de student als jonge gezinnen die houden van fietsen…  24Bottles is er voor iedereen.

24bottles2016_lineup

FAQ OVER 24BOTTLES:

Waarom werd 24 bottles opgericht?

24Bottles is een lifestyle merk ontwikkeld door een team van jonge designers uit Italië die de ambitie hadden om iets te doen aan al het afval in de wereld en de ‘verspillingsmaatschappij’ waarin we vandaag de dag leven. Als designers gingen ze opzoek naar de oplossing. In 2013 werd 24Bottles opgericht met de filosofie om kwalitatieve, levenslange, mooie en stijlvolle ecologische accessoires te ontwikkelen voor ‘people on the go’.

24bottlesWat betekent de -0,08 en -0,16 op de fles?

Op alle Urban Bottles vind je een cijfer terug, namelijk 0.08kg (2.8oz) op de 500ml flessen en 0.16kg (5.6oz) op de 1l flessen. Dit getal staat voor de hoeveelheid aan CO2 die wordt uitgestoten bij de productie van een pet fles en de uitstoot die wordt voorkomen telkens je onze flessen opnieuw vult.

Hoe kan je een 24Bottles fles reinigen?

Je fles reinigen is eenvoudig. We adviseren om de fles telkens na gebruik te spoelen met warm water, vooral als je de fles ook voor andere vloeistoffen gebruikt buiten water. Voor een nog diepere reiniging raden wij het gebruik van warm water, milde zeep en een flessenborstel aan. Indien je de fles ecologisch wil reinigen raden wij een oplossing van azijn met een theelepel bakpoeder aan. Laat de fles open drogen met de bottleneck naar beneden, op die manier kan alle water weglopen en kan de fles volledig uitdrogen.

Waarom gebruikt 24Bottles 18/8 roestvrij staal?

Bij 24Bottles kiezen we voor 18/8 roestvrij staal. We willen immers veilige en stevige flessen op de markt brengen en daarom kiezen we voor dit specifieke staal (ook bekend als # 304 roestvrij staal). Het staal is hoogwaardig, voedselveilig en niet magnetisch. 18/8 roestvrij staal bestaat uit 18% chroom en 8% nikkel, deze combinatie zorgt er voor extra sterk en roestbestendig metaal. Verder is het ook de meest duurzame, veilige en betrouwbare legering voor voeding, vloeistoffen die vandaag de dag beschikbaar is.

Zijn al de flessen BPA-vrij?

Absoluut! Hoewel onze flessen erg licht aanvoelen en je zou kunnen denken dat we aluminium gebruiken bij de vervaardiging van onze producten, gebruiken we 18/8 roestvrij staal (ook bekend als #304 roestvrij staal). Onze flessen hebben geen interne kunststoffen bekleding die na lang gebruik schadelijke stoffen kan afgeven aan vloeistoffen (zoals BPA en ongezonde ftalaten). Verder worden ook onze doppen en deksels gemaakt van een 100% BPA-vrije kunststof. De kunststof die we hiervoor gebruiken is dezelfde kunststof die gebruikt wordt bij de productie van fopspenen. Ons roestvrij staal is 100% recyclebaar. Zelf geven we ook graag het goede voorbeeld. Al onze nieuwe producten worden vervaardigd uit meer dan 50% gerecycleerd staal.

24bottles

Zijn al onze flessen thermisch?

Nee, onze Urban Bottles (Stone en Satin Finish) zijn enkelwandige roestvrij stalen flessen. Hun thermisch effect bij vloeistoffen zal dus veel kleiner zijn dan dat bij onze Thermo Bottle en bij het gebruik van de Thermal Cover. Onze Thermo Bottle is ontwerpen voor thermisch gebruik en is dubbelwandig. Deze fles bestaat uit 100% Roestvrij staal en heeft een stalen binnenwand (dus geen kunststof of glas). Onze Thermo Bottle houdt vloeistoffen 12u warm en 24u koud (zonder het gebruik van extra accessoires.

Kan mijn fles in de diepvries?

Ja, maar dit kan enkel bij de Urban Bottles en slechts voor beperkte tijd, om bvb vloeistoffen te koelen. Bij een langer verblijf in de diepvries zou de inhoud van fles laten bevriezen en uitzetten, wat de garantie van de fles in gedrang kan brengen. Een korte periode kan echter geen kwaad.

Opgelet! De Thermo Bottle mag nooit in de diepvriezer gebruikt worden, omdat dit de fles en de thermische capaciteit zou kunnen beschadigen.

Mag ik mijn fles op vakantie aan boord van een vliegtuig meenemen?

Ja, dit is geen enkel probleem! Zolang de fles geen inhoud bevat kan je deze gewoon mee aan boord nemen van het vliegtuig.

Doet 24Bottles iets voor het goede doel?

one-percent-for-the-planet24Bottles wil zich inzetten voor het creëren van een betere en gezondere planeet, hiervoor ontwikkelen we stijlvolle producten om een ecologische levensstijl te bevorderen en onze impact op het milieu te verminderen. Een deelname aan het ‘1% for the planet’-project leek ons niet meer dan logisch. Onze participatie aan dit project geeft ons de kans iets terug te geven aan de aarde. Als trotse leden van dit groeiende netwerk beloven we minstens 1% van onze jaarlijkse globale omzet af te dragen aan non-profit organisaties de onze waarden en visies delen (zoals ecologie en gezondheid).

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: